Tvarohový řez recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
5 ks vejce
250 g máslo
100 g rozinky
1 ks citron
1 ks prášek do pečiva
250 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 g měkký tvaroh
100 g kandované ovoce
na potření
citronová poleva
rybízová marmeláda
na ozdobu
čokoládová rýže
podle potřeby
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme a osušíme. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

  2. Do mísy dáme žloutky, přidáme cukr, vanilkový cukr a třeme do husté pěny. Citronovou šťávu a kůru přidáme do těsta spolu s tukem a tvarohem. Znovu šleháme dohladka. V mouce rozmícháme prášek do pečiva, kandované ovoce a rozinky a střídavě se sněhem přidáváme do těsta. Řádně promícháme, aby těsto bylo hladké. Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě.

  3. Hotový a vychladlý tvarohový řez vyklopíme na tác. Potřeme jej rybízovou marmeládou a polijeme citronovou polevou. Povrch tvarohového řezu posypeme čokoládovou rýží. Tvarohový řez necháme ztuhnout, poté krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!