Tvarohový řez recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání těsto 5 ks vejce 250 g máslo 100 g rozinky 1 ks citron 1 ks prášek do pečiva 250 g cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 250 g měkký tvaroh 100 g kandované ovoce na potření citronová poleva rybízová marmeláda na ozdobu čokoládová rýže podle potřeby polohrubá mouka na vysypání
Postup Tvarohový řez recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme a osušíme. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Do mísy dáme žloutky, přidáme cukr, vanilkový cukr a třeme do husté pěny. Citronovou šťávu a kůru přidáme do těsta spolu s tukem a tvarohem. Znovu šleháme dohladka. V mouce rozmícháme prášek do pečiva, kandované ovoce a rozinky a střídavě se sněhem přidáváme do těsta. Řádně promícháme, aby těsto bylo hladké. Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě.
Hotový a vychladlý tvarohový řez vyklopíme na tác. Potřeme jej rybízovou marmeládou a polijeme citronovou polevou. Povrch tvarohového řezu posypeme čokoládovou rýží. Tvarohový řez necháme ztuhnout, poté krájíme na kostky.