Utopenci z interny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks cibule
5 ks libové párky
zálivka
500 ml ocet
500 ml voda
1 lžička grilovací koření
mletý pepř
chilli koření
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si lák. Vodu s octem a kořením svaříme, ale jen necháme projít varem. Lák necháme vychladnout.

  2. Párky oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo větší kousky. Záleží, jak to máme rádi. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

  3. Do sklenice střídavě vrstvíme kolečka párků a cibule. To vše zalijeme vychladlým lákem tak, aby byli utopenci ponoření. Utopence z interny zavíčkujeme a dáme na 20 minut do páry. Po vychladnutí je lze ihned konzumovat, ale lepší je je nechat uležet.

  4. Na utopence lze použít i klobása. Podle chuti je možné dát více vody. Někdy je to moc kyselé. Může stát, že utopenci ve sklenici zrosolovatí. Nevadí to, jsou dobří i tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!