Veganská omáčka s hlívou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1 lžička kmín 200 g hlíva ústřičná 2 lžičky hladká mouka 1 ks červená paprika 1/2 ks červená cibule 1/2 lžičky mletý rozmarýn 8 lžiček sušené pohankové mléko 2 lžičky koření na grilovanou zeleninu
Postup Veganská omáčka s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Hlívu nakrájíme i s tužší částí na kousky, oloupané cibule a očištěnou papriku nakrájíme na jemné kostičky
Na rozpáleném oleji zpěníme bílou cibuli s kmínem, když zesklovatí, přisypeme ostatní zeleninu i s hlívou. Přidáme grilovací koření na zeleninu, případně jiné pikantní koření, drcený rozmarýn, ale může být i tymián. Společně vše restujeme asi 2 minuty, přilijeme trochu vody a 10 minut dusíme
Pohankové mléko smícháme s moukou, přidáme vodu tak, aby vznikla řídká kašička a vlijeme ji do hrnce. Za stálého míchání necháme omáčku přejít varem a podle potřeby dosolíme. Tímto je omáčka z hlívy hotová a připravena k podávání
K veganské omáčce z hlívy podáváme přílohu podle chuti - hodí se chleba, knedlík, rýže, těstoviny, ale klidně i brambory.