Veganská omáčka s hlívou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 lžička kmín
200 g hlíva ústřičná
2 lžičky hladká mouka
1 ks červená paprika
1/2 ks červená cibule
1/2 lžičky mletý rozmarýn
8 lžiček sušené pohankové mléko
2 lžičky koření na grilovanou zeleninu

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu nakrájíme i s tužší částí na kousky, oloupané cibule a očištěnou papriku nakrájíme na jemné kostičky

  2. Na rozpáleném oleji zpěníme bílou cibuli s kmínem, když zesklovatí, přisypeme ostatní zeleninu i s hlívou. Přidáme grilovací koření na zeleninu, případně jiné pikantní koření, drcený rozmarýn, ale může být i tymián. Společně vše restujeme asi 2 minuty, přilijeme trochu vody a 10 minut dusíme

  3. Pohankové mléko smícháme s moukou, přidáme vodu tak, aby vznikla řídká kašička a vlijeme ji do hrnce. Za stálého míchání necháme omáčku přejít varem a podle potřeby dosolíme. Tímto je omáčka z hlívy hotová a připravena k podávání

  4. K veganské omáčce z hlívy podáváme přílohu podle chuti - hodí se chleba, knedlík, rýže, těstoviny, ale klidně i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!