Vepřová játra s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
strouhanka
1 lžíce voda
mletý černý pepř
500 g hovězí játra
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na tlustší kolečka. Jablka na oleji po obou stranách opečeme.

  2. Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a na rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. Přidáme k nim opečená jablka, trochu podlijeme a krátce společně podusíme. Vepřová játra s jablky ochutíme solí a pepřem.

  3. Vepřová játra s jablky podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší a kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!