Vepřová kapsa s jahodovo-vinnou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej na smažení 4 plátky vepřová kotleta podle chuti sůl mletý černý pepř nádivka 40 g máslo 4 plátky sýr 4 lístky šalvěj omáčka 300 g jahody 150 ml bílé víno 1 lžička škrobová moučka
Postup Vepřová kapsa s jahodovo-vinnou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejvíce se pro tento recept hodí vyšší plátky vepřové kotlety, které uprostřed nařízneme, naplníme sýrem, máslem a šalvějí. Hotové kapsy pevně spíchneme párátky, potřeme olejem a v pánvi opékáme dozlatova.
Víno smícháme se škrobovou moučkou a ohřejeme ho. Jakmile začne houstnout, ihned promícháme s rozmačkanými jahodami (několik pěkných si necháme na ozdobu) a ochutíme pepřem.
Hotové vepřové kapsy dochutíme solí, přendáme na talíře, polijeme omáčkou, ozdobíme jahodami a podáváme nejlépe s dušenou rýží.