Vepřová kotleta s kapary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce kapary
1 lžíce hladká mouka
4 ks vepřová kotleta
1 ks sladkokyselá okurka
podle potřeby
olej
masový vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
chilli omáčka
na ozdobu
lahůdková cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme, jemně pokapeme chilli omáčkou, potřeme olejem a dáme do lednice na 2 - 3 hodiny odležet. Cibuli nasekáme nadrobno a okurku nakrájíme na kostičky.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, na kterém vepřové kotlety pozvolna z obou stran opečeme. Opečené kotlety odložíme na nahřátý talíř.

  3. Do pánve přidáme lžíci másla, na kterém zpěníme posekanou cibuli, posypeme moukou, lehce osmahneme, zalijeme masovým vývarem a dobře promícháme. Do omáčky vrátíme kotlety, přidáme lžíci kapary a zvolna vaříme asi 15 minut. Ke konci vaření přidáme nakrájenou okurku.

  4. Vepřové kotlety s kapary můžeme podávat s brambory, bramborovou kaší nebo rýží. Pokrm zdobíme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!