Vepřová kýta v marinádě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml pivo 3 lžíce kečup 1 lžička rajčatový protlak 2 ks šalotka 600 g vepřová kýta podle chuti sůl mletý pepř
Postup Vepřová kýta v marinádě recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme pivem, přidáme kečup, rajčatový protlak, sůl, pepř a zamícháme.
Plátky vepřového masa marinádou potřeme a necháme je asi 3 hodiny odležet v lednici.
Potom maso z marinády vyjmeme, necháme trochu okapat a grilujeme asi 12 minut z každé strany. Během tepelné úpravy maso potíráme marinádou.
Vepřovou kýtu v marinádě podáváme s bramborovou přílohou, ale při grilování postačí i čerstvý chléb a zelenina.