Vepřová panenka v tomatovém kabátku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g listové těsto
2 lžíce hladká mouka
4 ks vepřová panenka
200 ml rajčatové pyré
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
rozmarýn
mletý pepř
sezamová semínka
na potření
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku.

  2. Tomatové pyré prohřejeme v kastrolku, zahustíme moukou, přidáme sezamová semínka a ochutíme rozmarýnem. Ochucené rajčatové pyré necháme vychladnout.

  3. Listové těsto vyválíme asi na půlcentimetrový plát. Vepřovou panenku potřeme připravenou rajčatovou směsí a položíme ji na obdélník z těsta. Panenku do něj zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme proužkem zbylého těsta.

  4. Vepřovou panenku v tomatovém kabátku pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Po upečení ji nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!