Vepřová pečeně s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
40 g máslo
0.3 ks celer
bobkový list
nové koření
100 g anglická slanina
700 g vepřová plec
celý pepř
1 ks cibule (velká)
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
koření na vepřovou pečeni

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli očistíme. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Maso rozdělíme na čtyři porce, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Posypeme sladkou i pálivou paprikou, přidáme ostatní koření, poklademe kolečky cibule, plátky anglické slaniny, mírně podlijeme, zakryjeme a dusíme asi hodinu v předehřáté troubě při 250 °C.

  3. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, odkryjeme, maso obrátíme a opečeme dozlatova.

  4. Při podávání sypeme každou porci vepřové pečeně jemně strouhaným celerem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!