Vepřová plec na grilu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 kg vepřová plec bez kosti
marináda
olej
1 ks cibule
tymián
rozmarýn
3-4 lžíce červené víno
sójová omáčka
4 lžíce vinný ocet
na potření
černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu smícháním surovin - bylinek, sójové omáčky, vína, octa, trochy oleje a cibule nakrájené na kolečka.

  2. Maso nakrájíme na plátky, které naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny. Občas maso v marinádě otočíme.

  3. Před grilováním plátky vepřového z marinády vyjmeme, zlehka osušíme, svineme do závitků a ovážeme silnější nití. Závitek položíme na gril a za občasného otáčení grilujeme asi 90 minut při středním žáru. V případě, že maso vysychá, potíráme občas zbylou marinádou. V posledních 15 minutách přípravy potřeme maso černým pivem.

  4. Vepřovou plec na grilu solíme až těsně před podáváním. Vepřovou plec na grilu servírujeme se zeleninou a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!