Vepřová roláda vodníka Česílka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce žemle 40 g kapie mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 2 ks stroužky česneku muškátový květ 50 g šunky 150 g mletého masa 4 lžíce mléka 400 g vepřového bůčku 1 ks nožka tenkého párku
Postup Vepřová roláda vodníka Česílka recept
Postup přípravy receptu
-
Vykostěný vepřový bůček rozřízneme na plát, rozklepeme jej a naplníme směsí z mletého masa a přísad. Protkneme párkem, bůček srolujeme, svážeme motouzem a upečeme v troubě.
Směs: Mleté maso prohněteme, přidáme vejce, pepř, česnek utřený se solí, muškátový květ, hladkou mouku a žemli namočenou v mléce. Vše dobře promícháme na vláčnou směs. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou sterilovanou papriku a šunku a vše zlehka zamícháme.
Příloha: Nejlepší přílohou jsou bramborové nebo chlupaté knedlíky, brambory.