Vepřová žebírka s kyselým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g cukr
0 dl olej
1 ks cibule
2 ks jablko
2 ks bobkový list
300 g kyselé zelí
1000 g vepřová žebírka
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Osolená vepřová žebírka posypeme kmínem a dáme do pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby, po chvíli podlijeme vodou a podusíme doměkka.

  2. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme kyselé zelí a za stálého míchání podusíme. Přidáme oloupaná a pokrájená jablka, bobkový list, cukr a sůl. Podlijeme horkou vodou a přikryté dusíme doměkka.

  3. Upečená vepřová žebírka nakrájíme a uložíme na misku s kyselým zelím. Podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým či karlovarským knedlíkem.

  4. Dobrou chuť Vám přeje Znojmia


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!