Vepřová žebírka s kyselým zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g cukr 0 dl olej 1 ks cibule 2 ks jablko 2 ks bobkový list 300 g kyselé zelí 1000 g vepřová žebírka podle chuti sůl kmín
Postup Vepřová žebírka s kyselým zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Osolená vepřová žebírka posypeme kmínem a dáme do pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby, po chvíli podlijeme vodou a podusíme doměkka.
Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme kyselé zelí a za stálého míchání podusíme. Přidáme oloupaná a pokrájená jablka, bobkový list, cukr a sůl. Podlijeme horkou vodou a přikryté dusíme doměkka.
Upečená vepřová žebírka nakrájíme a uložíme na misku s kyselým zelím. Podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým či karlovarským knedlíkem.
Dobrou chuť Vám přeje Znojmia