Vepřová žebírka s majoránkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl smetana
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce strouhaný křen
4 ks vepřová žebírka
podle chuti
cukr
sůl
majoránka
mletý pepř
plnotučná hořčice
citronová šťáva
podle potřeby
sádlo na smažení
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme majoránkou.

  2. Na rozehřátém sádle je po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu přecedíme. Ve smetaně rozmícháme mouku, zahustíme šťávu a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme do omáčky nastrouhaný křen. Omáčku dochutíme solí, trochou cukru a citronové šťávy.

  3. Vepřová žebírka s majoránkou podáváme s knedlíkem nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!