Vepřová žebírka s majoránkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl smetana 1 lžíce hladká mouka 2 lžíce strouhaný křen 4 ks vepřová žebírka podle chuti cukr sůl majoránka mletý pepř plnotučná hořčice citronová šťáva podle potřeby sádlo na smažení vývar na podlití
Postup Vepřová žebírka s majoránkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová žebírka očistíme, nakrojíme, naklepeme, osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, poprášíme pepřem a posypeme majoránkou.
Na rozehřátém sádle je po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu přecedíme. Ve smetaně rozmícháme mouku, zahustíme šťávu a dobře povaříme. Před koncem varu vmícháme do omáčky nastrouhaný křen. Omáčku dochutíme solí, trochou cukru a citronové šťávy.
Vepřová žebírka s majoránkou podáváme s knedlíkem nebo brambory.