Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
4 ks kuřecí prsa
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
bylinky
1 kelímek zakysaná smetana
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na řízky. Naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou, pokud je to moc husté, můžeme zředit troškou mléka. Bylinky podle chuti (pažitka, petrželka, dobromysl, rozmarýn, libeček, řeřicha) smícháme se strouhankou. Česnek oloupeme.

  2. Vaječnou hmotou protáhneme řízky a obalíme je v bylinkách se strouhankou. Strouhanku trochu přimáčkneme na maso.

  3. Rozehřejeme si potřebné množství oleje, když je olej téměř rozpálený, vložíme do něj celé stroužky česneku a osmažíme je dozlatova. Česnek vyjmeme a dáme stranou. V takto připraveném oleji smažíme řízky. Na každý řízek potom dáme tenký plátek másla a ihned podáváme.

  4. Vepřový bylinkový řízek na česnekovém oleji podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem. Bylinkové řízky můžeme podávat i za studena s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!