Zapečený broskvový dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks bílek 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání 6 plátků toastový chléb 4 lžíce mandlový likér 1 sklenice broskvový kompot (850 ml) na ozdobu 20 g cukr moučka 2 lžíce mandlové lupínky
Postup Zapečený broskvový dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Broskve necháme dobře okapat a šťávu zachytíme. Smícháme smetanu, broskvovou šťávu, mandlový likér a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha.
Do zapékací mísy rozložíme "šupinkově" chléb a na něj naskládáme broskve. Na broskve nalijeme smetanovou směs, pokryjeme bílkovým sněhem a posypeme mandlovými lupínky a cukrem.
V předehřáté troubě pečeme broskvový dezert asi 15 minut na 175 °C.