Zapečený broskvový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks bílek
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
6 plátků toastový chléb
4 lžíce mandlový likér
1 sklenice broskvový kompot (850 ml)
na ozdobu
20 g cukr moučka
2 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Broskve necháme dobře okapat a šťávu zachytíme. Smícháme smetanu, broskvovou šťávu, mandlový likér a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme s cukrem do tuha.

  2. Do zapékací mísy rozložíme "šupinkově" chléb a na něj naskládáme broskve. Na broskve nalijeme smetanovou směs, pokryjeme bílkovým sněhem a posypeme mandlovými lupínky a cukrem.

  3. V předehřáté troubě pečeme broskvový dezert asi 15 minut na 175 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!