Zelená omáčka z Hesenska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 špetka sůl 1 svazeček petrželka 1 hrst řeřicha 1 svazeček pažitka 3 snítky kopr 1 hrst bazalka 1 svazeček kerblík 2 ks šalotka 1 kelímek zakysaná smetana 2 ks jarní cibule 1 špetka mletý černý pepř 1 hrst špenátové listy 1 větvička šťovíkové listy 1 větvička brutnák zálivka 1 kelímek jogurt 1 lžíce jablečný ocet 2 lžíce olivový olej na ozdobu 3 ks vejce natvrdo
Postup Zelená omáčka z Hesenska recept
Postup přípravy receptu
-
Oprané a osušené bylinky jemně nasekáme, měli bychom získat asi 3 šálky, společně s cibulí. Z bazalky použijeme jen lístky. Výběr bylinek je v podstatě na vás, hlavně by se ale neměl kombinovat kopr s bazalkou.
Vše vložíme do mísy, vmícháme ocet, olej, zakysanou smetanu nebo jogurt, majonézu, případně cottage, sůl, pepř a cukr. Omáčku necháme asi hodinu odležet. Pro zjemnění můžeme použít ponorný mixér.
Zelenou omáčku ozdobíme nahrubo posekanými natvrdo uvařenými vejci.
Zelenou omáčku z Hesenska podáváme se šťouchanými brambory, případně s vařeným hovězím masem nebo rostbífem nebo s vařeným jarním chřestem.