Zelená omáčka z Hesenska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 svazeček petrželka
1 hrst řeřicha
1 svazeček pažitka
3 snítky kopr
1 hrst bazalka
1 svazeček kerblík
2 ks šalotka
1 kelímek zakysaná smetana
2 ks jarní cibule
1 špetka mletý černý pepř
1 hrst špenátové listy
1 větvička šťovíkové listy
1 větvička brutnák
zálivka
1 kelímek jogurt
1 lžíce jablečný ocet
2 lžíce olivový olej
na ozdobu
3 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Oprané a osušené bylinky jemně nasekáme, měli bychom získat asi 3 šálky, společně s cibulí. Z bazalky použijeme jen lístky. Výběr bylinek je v podstatě na vás, hlavně by se ale neměl kombinovat kopr s bazalkou.

  2. Vše vložíme do mísy, vmícháme ocet, olej, zakysanou smetanu nebo jogurt, majonézu, případně cottage, sůl, pepř a cukr. Omáčku necháme asi hodinu odležet. Pro zjemnění můžeme použít ponorný mixér.

  3. Zelenou omáčku ozdobíme nahrubo posekanými natvrdo uvařenými vejci.

  4. Zelenou omáčku z Hesenska podáváme se šťouchanými brambory, případně s vařeným hovězím masem nebo rostbífem nebo s vařeným jarním chřestem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!