Zelná bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 ks brambory
1 ks cibule
1 šálek kysaná smetana
500 g kysané zelí
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř
podle potřeby
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a povaříme doměkka. Zelí nakrájíme a v osolené vodě také uvaříme doměkka.

  2. Mezitím si připravíme cibulovou jíšku: Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme do žlutého zabarvení. Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme do zelné bramboračky nadrobno nasekanou petrželku.

  3. Zelná bramboračka je dobrá samotná, ale větší jedlíci si ji mohou dát s krajícem čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!