Zelná bramboračka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 4 ks brambory 1 ks cibule 1 šálek kysaná smetana 500 g kysané zelí podle chuti sůl kmín mletý pepř podle potřeby máslo hladká mouka
Postup Zelná bramboračka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, zalijeme horkou osolenou vodou, přidáme kmín a povaříme doměkka. Zelí nakrájíme a v osolené vodě také uvaříme doměkka.
Mezitím si připravíme cibulovou jíšku: Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme do žlutého zabarvení. Brambory vlijeme s vývarem k zelí, přidáme jíšku a povaříme. Za stálého míchání přilijeme smetanu, necháme přejít varem, vmícháme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme do zelné bramboračky nadrobno nasekanou petrželku.
Zelná bramboračka je dobrá samotná, ale větší jedlíci si ji mohou dát s krajícem čerstvého chleba.