Zelňáky se škvarky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g sádlo 200 g škvarky 600 g hladká mouka 500 g kysané zelí podle chuti sůl mletý kmín mletý černý pepř
Postup Zelňáky se škvarky recept
Postup přípravy receptu
-
Ze zelí vymačkáme kyselý nálev a překrájíme je na menší nudličky. Sádlo rozpustíme.
Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, rozpuštěné sádlo, škvarky, pepř, kmín, sůl podle chuti a vypracujeme tužší těsto.
Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky. Plech vymastíme. Vykrájené zelňáky se škvarky klademe na připravený plech. Troubu předehřejeme na 180 °C a zelňáky pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Upečené zlatavé zelňáky se škvarky podáváme horké. Hodí se jako příloha k masu nebo samostatné jídlo.